264 The History of Wake Forest
a number of alternatives before deciding to build the electrical substation on Uni-
versity Parkway.” He told her that the University had modified the original design
to make the site as attractive as possible and to leave as many trees as possible. He
explained that “in order to ensure a consistent power source to the University we had
little choice but to make the decision we did.”
The Faculty Senate sent a petition to President Hearn on November 2, commend-
ing him and his administration for “the significant enhancements they have made to
the physical environment over the past fifteen years. . . . We think the time has come to
reevaluate campus building and parking needs. . . . We ask that plans for the develop-
ment of the wooded area behind the football practice fields and the Palmer-Piccolo
Residence Hall be reconsidered in the broader context of a new long-range planning
process that obtains input from all sectors of the University community.” The Senate
wanted to minimize the consumption of natural areas and open space.
Many campus buildings received safety and cosmetic improvements over the
summer. Student apartments got a dramatic face lift, with a new brick facade and the
removal of exterior balconies. New kitchens and central air conditioning were added
to each unit. Luter Residence Hall also added air conditioning and a sprinkler system.
Most North Campus residence halls gained smoke detectors that were connected to
the University Police dispatch center. Extensive summer and early fall renovations at
Wait Chapel included asbestos abatement, ceiling plastering, a new lighting system,
repainting, carpeting, and refurbished seating. The project was scheduled to con-
clude in summer 1998 with acoustical improvements.
The indoor tennis center next to Groves Stadium, featuring eight courts, was
opened to the public in October. At Groves Stadium, Bridger Field House opened in
the north endzone in September. The 60,000-square-foot facility was made possible
by an $8 million fund drive. It featured locker rooms and the Boyette media room
on the ground floor; the Norm Snead banquet room, which could accommodate up
to four hundred guests, and the Bill Barnes sports lounge on the second floor; and
offices and meeting rooms for the Deacon Club and sports marketing staff on the
third floor. New trophy cases and a Hall of Fame exhibition area were developed on
the ground floor along with a ticket office.
As chair of the Univer-
sity Traffic Commission,
Mary Gerardy wrote to
President Hearn on August
13 to ask him to approve
the hiring of “a parking
consultant to study the
situation and develop a
Parking Master Plan for
the Reynolda Campus.”
She noted that “[d]uring
the 1996–1997 academic
year, the Traffic Commis-
sion blocked registration
for students who owed
Bridger Field House
Previous Page Next Page